REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané bramborové koblihy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční slané koblihy servírované zdobené kečupem nebo kysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
350 ghrubé mouky
150 gnejlépe den dopředu uvařených brambor
20 gdroždí
150 mlpolotučného mléka
1 ksvejce
1 ksvaječný žloutek
sůl
hladká mouka na pomoučení válu
olej na smažení
Na ozdobu:
150 gnastrouhaného tvrdého sýra
sladký nebo pikantní kečup
zakysaná smetana ochucená rozdrceným česnekem

Postup:

1. Z droždí a trošky vlažného mléka zaděláme kvásek, necháme ho vykynout
2. Do větší mísy vysypeme hrubou mouku, přidáme jemně nastrouhané, den předem uvařené oloupané brambory, zbytek vlažného mléka, celé vejce a jeden vaječný žloutek, sůl
3. Nakonec přidáme vzešlí kvásek, vypracujeme tužší těsto, necháme ho vykynout
4. Vykynuté těsto (musí zdvojnásobit svůj objem) vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 2 cm
5. Z plátů vykrajujeme kolečka, která smažíme ve větším množství rozpáleného oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) z obou stran dozlatova
6. Koblihy necháme na papírovém ubrousku okapat, pak je zdobíme kečupem nebo zakysanou smetanou ochucenou rozdrceným česnekem, sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy