REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladký tvarohový pudink vařený v sáčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V igelitovém sáčku uvařená hmota připravená z mléka, vejce, tvarohu, kostiček rohlíků máčených v mléce , cukru, hrubé mouky a tuku, servírovaná jako pudink, nakrájená na plátky a jen pocukrovaná, nebo spolu s kompotem.


Ingredience:
125 gtvarohu
50 ghrubé mouky
40 gmoučkového cukru
20 gHery
5 lžicmléka
1,5 ksžemle (rohlíku)
1 ksvejce
pomerančová kůra
ovocná šťáva nebo kompot na doplnění
voda a mikrotenový sáček na uvaření pudinku

Postup:

1. Žemli nebo rohlík nakrájíme na malé kostičky, zvlhčíme je trochou mléka
2. V misce utřeme tuk s cukrem, vejcem a tvarohem, přidáme i omytou, nastrouhanou pomerančovou kůru, prosátou mouku, vše dobře promícháme, až nakonec do směsi zamícháme mlékem nasáknuté žemle
3. Hmotu vložíme do sáčku, složíme nejlépe do tvaru šišky a uprostřed nebo raději na dvou místech stáhneme gumičkami, dáme vařit do hrnce s vařící vodou, která však nesmí přesahovat výše, než bude šiška pokrmu, vaříme na mírném zdroji tepla, voda nesmí zprudka vařit, ale jen tak probublávat, tak 30-40 minut
4. Uvařený pudink se sáčku vyjmeme, nakrájíme na plátky a buď ho pocukrujeme nebo podáváme se šťávou a kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy