V igelitovém sáčku uvařená hmota připravená z mléka, vejce, tvarohu, kostiček rohlíků máčených v mléce , cukru, hrubé mouky a tuku, servírovaná jako pudink, nakrájená na plátky a jen pocukrovaná, nebo spolu s kompotem.
Ingredience:
125 g | tvarohu |
50 g | hrubé mouky |
40 g | moučkového cukru |
20 g | Hery |
5 lžic | mléka |
1,5 ks | žemle (rohlíku) |
1 ks | vejce |
pomerančová kůra | |
ovocná šťáva nebo kompot na doplnění | |
voda a mikrotenový sáček na uvaření pudinku |
Postup:
1. Žemli nebo rohlík nakrájíme na malé kostičky, zvlhčíme je trochou mléka
2. V misce utřeme tuk s cukrem, vejcem a tvarohem, přidáme i omytou, nastrouhanou pomerančovou kůru, prosátou mouku, vše dobře promícháme, až nakonec do směsi zamícháme mlékem nasáknuté žemle
3. Hmotu vložíme do sáčku, složíme nejlépe do tvaru šišky a uprostřed nebo raději na dvou místech stáhneme gumičkami, dáme vařit do hrnce s vařící vodou, která však nesmí přesahovat výše, než bude šiška pokrmu, vaříme na mírném zdroji tepla, voda nesmí zprudka vařit, ale jen tak probublávat, tak 30-40 minut
4. Uvařený pudink se sáčku vyjmeme, nakrájíme na plátky a buď ho pocukrujeme nebo podáváme se šťávou a kompotem.