REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladký jahodový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin plněný jahodami a orestovanou strouhankou.


Ingredience:
1 ksbalíček listového těsta
500 gmražených jahod
150 gprosáté strouhanky
150 gcukru krystal
100 mlšlehačky
1 lžícemásla
2 ksvajec
jahody a máta na ozdobení

Postup:

1. Strouhanku orestujeme na másle dozlatova, po vychladnutí k ní přidáme cukr, jedno vejce a vše dobře promícháme
2. Z listového těsta rozválíme dva pláty, na každý rovnoměrně rozetřeme směs strouhanky, kraje necháme volně
3. Na strouhanku poklademe jahody a těsto zavineme
4. Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a přitiskneme, aby se závin nerozbalil
5. Záviny opatrně přendáme na máslem vymazaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci
6. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme cca 30 minut dozlatova
7. Záviny necháme vychladnout, pak je posypeme moučkovým cukrem
8. Jednotlivé porce zdobíme šlehačkou a jahodami s mátou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy