Hovězí roštěnec naplněný paprikou a pórkem, stočený do závitků, napíchaný střídavě s cibulí na špízy, opečený na oleji a nakonec podušený v marinádě doměkka.
Ingredience:
800 g | hovězího nízkého roštěnce |
3 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | vinného octa |
2 lžíce | sherry |
2 lžíce | medu |
1 lžička | solamylu |
1/2 lžičky | mletého zázvoru |
1/2 lžičky | mleté skořice |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | pórku |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na menší plátky a po obou stranách zlehka naklepeme
2. Do mísy dáme solamyl, sherry, sójovou omáčku, vinný ocet a med, dochutíme rozetřeným česnekem, skořicí, zázvorem, vše dobře promícháme, vložíme plátky masa a 2 hodiny necháme v marinádě odležet
3. Omytý pórek nakrájíme na širší proužky, očištěnou papriku na nudličky a oloupanou cibuli na osminky
4. Plátky masa vyndáme z marinády, rozložíme na ně pórek s paprikou, stočíme do závitků a napichujeme střídavě s cibulí na špízy
5. Na rozehřátém oleji, na velké pánvi, pomalu špízy ze všech stran opečeme, přilijeme marinádu, podle potřeby přidáme trochu vody a ještě chvíli podusíme.
Podáváme s vařenou rýží.