REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladkokyselá hovězí jehla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnec naplněný paprikou a pórkem, stočený do závitků, napíchaný střídavě s cibulí na špízy, opečený na oleji a nakonec podušený v marinádě doměkka.


Ingredience:
800 g hovězího nízkého roštěnce
3 lžícesójové omáčky
2 lžícevinného octa
2 lžícesherry
2 lžícemedu
1 lžičkasolamylu
1/2 lžičkymletého zázvoru
1/2 lžičkymleté skořice
2 kscibule
1 ksstroužku česneku
1 ksžluté papriky
1 kspórku
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na menší plátky a po obou stranách zlehka naklepeme
2. Do mísy dáme solamyl, sherry, sójovou omáčku, vinný ocet a med, dochutíme rozetřeným česnekem, skořicí, zázvorem, vše dobře promícháme, vložíme plátky masa a 2 hodiny necháme v marinádě odležet
3. Omytý pórek nakrájíme na širší proužky, očištěnou papriku na nudličky a oloupanou cibuli na osminky
4. Plátky masa vyndáme z marinády, rozložíme na ně pórek s paprikou, stočíme do závitků a napichujeme střídavě s cibulí na špízy
5. Na rozehřátém oleji, na velké pánvi, pomalu špízy ze všech stran opečeme, přilijeme marinádu, podle potřeby přidáme trochu vody a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy