REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladko pálivé kuřecí nudličky se zeleninou, bulgur + quinoa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecího masa naložené do škrobu smíchaného se sojovou omáčkou, olejem a česnekem, podušené na pánvi spolu se zeleninou v ostré omáčce asijského typu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkuřecích prsou
370 gkompotovaného ananasu
1 svazekláhůdkové cibule
1 malá plechovkakukuřice nakládané v nálevu
4 lžícesladké chilli omáčky s ananasem
2 lžícesójové omáčky
2 lžícecukru
2 lžíceocta
2 lžičkykukuřičného nebo rýžového škrobu
2 dclkuřecího vývaru
2 ksbarevné masité papriky
2 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
1 dclkečupu (může být lžíce protlaku)
kousek zázvoru
chilli paprička
olej
sůl
Na přílohu na bulgur:
300 gbulguru
800 mlvody nebo vývaru
1 vrchovatá lžícemásla
sůl
Na přílohu na qinou
140 gbílé qinoi
voda

Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky
  2. Zeleninu nakrájíme na kousky
  3. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší (mrkev) po nejměkčí (papriky) a kukuřici (bez nálevu)
  4. Do směsi přidáme omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu
  5. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme, osolíme a podáváme s bulgurem a quinou.

Příprava bulguru a quinoi:

  1. Quinou zalejeme vodou a uvaříme do měkka, trvá to cca 15 minut (ve vroucí vodě)
  2. V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
  3. Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
  4. Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou, osolíme a zamícháme do něj quinou.
Poznámka:

Foto i část textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy