REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladko pálivé kuřecí nudličky se zeleninou, bulgur + quinoa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecího masa naložené do škrobu smíchaného se sojovou omáčkou, olejem a česnekem, podušené na pánvi spolu se zeleninou v ostré omáčce asijského typu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkuřecích prsou
370 gkompotovaného ananasu
1 svazekláhůdkové cibule
1 malá plechovkakukuřice nakládané v nálevu
4 lžícesladké chilli omáčky s ananasem
2 lžícesójové omáčky
2 lžícecukru
2 lžíceocta
2 lžičkykukuřičného nebo rýžového škrobu
2 dclkuřecího vývaru
2 ksbarevné masité papriky
2 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
1 dclkečupu (může být lžíce protlaku)
kousek zázvoru
chilli paprička
olej
sůl
Na přílohu na bulgur:
300 gbulguru
800 mlvody nebo vývaru
1 vrchovatá lžícemásla
sůl
Na přílohu na qinou
140 gbílé qinoi
voda

Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky
  2. Zeleninu nakrájíme na kousky
  3. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší (mrkev) po nejměkčí (papriky) a kukuřici (bez nálevu)
  4. Do směsi přidáme omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu
  5. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme, osolíme a podáváme s bulgurem a quinou.

Příprava bulguru a quinoi:

  1. Quinou zalejeme vodou a uvaříme do měkka, trvá to cca 15 minut (ve vroucí vodě)
  2. V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
  3. Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
  4. Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou, osolíme a zamícháme do něj quinou.
Poznámka:

Foto i část textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy