Kousky kuřete naložené do směsi oleje, škrobu, česneku a sójové omáčky, zprudka opečené na pánvi, promíchané s orestovanou zeleninou a houbami, vše spojené sladkokyselou ostrou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | kuřecích prsou |
370 g | kompotovaného ananasu |
1 hrst | sušených hub (zde stročky) |
1 svazek | láhůdkové cibule |
4 lžíce | sladké chilli omáčky s ananasem |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | octa |
2 lžičky | kukuřičného nebo rýžového škrobu |
2 dcl | kuřecího vývaru |
1 dcl | kečupu (může být lžíce protlaku) |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | menší mrkve |
1 ks | zelené masité papriky |
1 ks | žluté masité papriky |
kousek zázvoru | |
chilli paprička | |
olej |
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky
2. Zeleninu nakrájíme na kousky, houby namočíme přes noc do studené vody, ráno vodu vyměníme
3. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší (mrkev) po nejměkčí (papriky)
4. Přidáme houby, které vymačkáme, po pěti minutách vlijeme do směsi omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu
5. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová