REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké řezy z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaná cuketa promíchaná s dalšími ingrediencemi, po upečení politá čokoladávou polevou, nakrájená na řezy.


Ingredience:
500 gcukety
500 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
200 goleje
100 gmletých ořechů
1 lžícenadrobno nasekaných ořechů
150 mlsmetany na šlehání
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 ksskořicového cukru
mléko podle potřeby
čokoládová poleva
jahody na ozdobu
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Důkladně omyté mladé cukety nastrouháme na jemno, starší cukety s tvrdší slupkou ještě před strouháním oloupeme
2. Rozklepnutá vejce s cukrem krupicí vyšleháme do pěny, po částech přilijeme olej, přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořicový cukr, na jemno mleté ořechy, vmícháme nastrouhanou cuketu a pokud je těsto příliš tuhé přilijeme mléko
3. Těsto nalijeme na máslem vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech (velikost 24 x 36 cm) a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut
4. Upečený korpus vyndáme z trouby, necháme vychladit, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, necháme zatuhnout, pak nakrájíme na řezy, které ozdobíme jahodou, pusinkou z vyšlehané smetany, kterou posypeme sekanými ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy