Opečené kousky masa podušené s mangovým čatní, paprikou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | kuřecích stehenních řízků |
100 g | čerstvého špenátu |
80 g | pražených kešu oříšků |
80 g | mangového čatní |
1 ks | malé červené papriky |
1 ks | cibule |
2 lžičky | kari koření |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | sušeného koriandru |
1 lžíce | máty |
250 ml | drůbežího vývaru |
sůl |
Postup:
1. Špenát zbavíme stonků, opláchneme a necháme okapat
2. Očištěné kuřecí řízky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky, ve větší pánvi na rozehřátém oleji opečeme, mírně osolíme a odložíme stranou
2. Do pánve dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, orestujeme ji cca 3 minuty, přidáme kari koření, kuřecí vývar, manganové čatní, koriandr, mátu, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a kousky kuřete
3. Vše společně dusíme dalších 5 minut a nakonec do pánve vmícháme špenát a pražené kešu oříšky.