REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké bramborové hranolky s pikantním dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hranolky sladkých brambor usmažené dozlatova a servírované s pikantním dipem.


Ingredience:
3/4 kgsladkých brambor
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na dip:
2/3 hrnkumajonézy
1/3 hrnkuzakysané smetany
2 lžičkykari koření
1 lžičkamletého zázvoru
1/2 lžičkymleté kurkumy
1/2 lžičkychilli koření
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/4 lžičkysoli

Postup:

1. V misce na dip promícháme zakysanou smetanu s majonézou, vmícháme kari koření, mletý zázvor, mletou kurkumu, chilli koření, mletou sladkou papriku, sůl a dáme alespoň na 1 hodinu do chladu
2. Brambory oloupeme, ostrým nožem nakrájíme na klínky nebo hranolky, pečlivě je osušíme, pak do hlubší pánve s rozehřátou vyšší vrstvou oleje po částech vsypeme hranolky a smažíme je asi 4 minuty, až získají zlatavou barvu, vyjmeme je děrovanou naběračkou a přebytečný tuk necháme odsát na papírovém ubrousku 3. Hotové hranolky udržujeme teplé v mírně vyhřáté troubě, před podáváním je osolíme i opepříme a připravený dip k namáčení servírujeme v misce.

Doporučení:

Hranolky můžeme smažit ve fritéze nebo fritovacím hrnci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy