REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladká špagetová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu zajímavý recept na sladkou bábovku připravenou z uvařených špaget, vajec, kandovaného ovoce, lískových a vlašských oříšků, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gšpaget
250 gkandovaného ovoce
4 ksvajec
5 lžickrupicového cukru
4 lžícehladké mouky
2 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 lžícenasekaných lískových oříšků
2 lžícerozinek
voda
sůl
tuk a hrubá mouka na vamazání a vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, tzv. na skus, necháme je důkladně okapat a vychladnout
2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny
3. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh
4. Žloutkovou pěnu a bílkový sníh spojíme, vmícháme mouku, přidáme rozinky, ořechy i kandované ovoce
5. Těsto promícháme se zchladlými a důkladně okapanými špagetami
6. Do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku vtlačíme špagetovou hmotu
7. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut
8. Hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout
9. Zdobíme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy