Opravdu zajímavý recept na sladkou bábovku připravenou z uvařených špaget, vajec, kandovaného ovoce, lískových a vlašských oříšků, cukru a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | špaget |
250 g | kandovaného ovoce |
4 ks | vajec |
5 lžic | krupicového cukru |
4 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | nasekaných vlašských ořechů |
2 lžíce | nasekaných lískových oříšků |
2 lžíce | rozinek |
voda | |
sůl | |
tuk a hrubá mouka na vamazání a vysypání formy | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, tzv. na skus, necháme je důkladně okapat a vychladnout
2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny
3. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh
4. Žloutkovou pěnu a bílkový sníh spojíme, vmícháme mouku, přidáme rozinky, ořechy i kandované ovoce
5. Těsto promícháme se zchladlými a důkladně okapanými špagetami
6. Do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku vtlačíme špagetovou hmotu
7. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut
8. Hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout
9. Zdobíme moučkovým cukrem.