REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkový závin z Brněnska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dříve se tento závin pekl těsně po škvaření sádla.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
200 gmletých škvarků
150 gkrystalového cukru
2 ksžloutky
1 ksvejce
0,125 lmléka
meruňková zavařenina
půl kypřícího prášku do pečiva
sůl

Postup:

1. Na vále ze všeho vypracujeme rychlé těsto, rozválíme ho na placku asi 1 cm vysokou
2. Plát potřeme hustší pikantní zavařeninou, stočíme v závin
3. Závin potřeme vejcem a pečeme zvolna asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Doporučení:

Závin je nejlepší druhý den, ale vydrží i déle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy