REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové vdolečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá nedělní večeře, škvarkové vdolky upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gvýběrové polohrubé mouky
250 gškvarků
30 gdroždí
1/4 lmléka
1 ksvejce
2 lžícemoučkového cukru
sůl

Postup:

1. Nejprve si s trochy vlažného mléka, droždí a hrsti mouky připravíme kvásek, který necháme vzejít
2. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, cukr, vlahé mléko, vejce a přilijeme vzešlý kvásek, těsto vypracujeme, necháme pod čistou hadrovou utěrkou vykynout
3. Do zkynutého těsta vpravíme jemně nasekané škvarky a necháme znovu kynout
4. Z těsta odkrajujeme lžící kousky, které vkládáme na pomoučený vál, těsto rukama zakulatíme, pomocí dna hrnečku zploštíme a klademe na tukem vymazaný plech, opět je necháme kynout
5. Do vykynutých vdolečku nožem vyryjeme překřížené čáry, potřeme je oslazeným mlékem a v horké troubě pečeme dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy