REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové copy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené pečivo z kynutého bramborového těsta sypané skořicovým cukrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
50 gtuku na pečení (Hera)
1 ksbrambory
1/2 kskostky droždí
2 dlmléka
cukr
sůl

Postup:

1. Bramboru oškrábeme nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě, vodu nesléváme a přidáme rozpustit tuk 2. Do mixéru vlijeme studené mléko, horkou bramboru i s vodou a tukem, droždí, lžičku cukru a rozmixujeme
3. Do mísy dáme prosátou mouku, přilijeme rozmixovanou směs a zpracujeme ve vláčné těsto jako na knedlíky a necháme vykynout
4. Z těsta lžící vykrajujeme kopečky, které vyválíme rukou na váleček, v polovině přehneme a spleteme přes sebe
5. Necháme chvíli odpočinout a pak smažíme v horkém oleji a sypeme skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy