REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky libového předního masa skopového podušené na cibulce podlité vodou, ochucené mletou sladkou paprikou, rajčatovým protlakem, majoránkou, kmínem, česnekem a solí. Recept z kategorie přípravy pokrmů v tlakovém hrnci.


Ingredience:
400 glibového předního skopového masa bez kosti
50 gsádla
2 kscibule
4 lžícehladké mouky
2 lžičkyrajčatového protlaku
3-4 dlhorké vody
mletá sladká paprika
majoránka
česnek
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Skopové maso nakrájíme na stejně velké kostky
2. Na 40 g sádla osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a to přímo v tlakovém hrnci
3. Vmícháme mletou papriku, hned přidáme maso a za stálého míchání ho necháme pěkně zatáhnout, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě
4. Když se šťáva vysmahne, pokrm zaprášíme moukou, zamícháme a po chvíli zalijeme horkou vodou, přidáme rajčatový protlak, kmín, pepř, utřený česnek, zamícháme, hrnec dobře uzavřeme a dusíme 30-50 minut, podle typu hrnce
5. Na zbytku sádla zpěníme mletou papriku, vmícháme ji do hotového guláše, přidáme majoránku, případně osolíme a vše povaříme odklopené 2-3 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy