REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopový guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kostek skopového masa podušených na cibulce spolu se zeleninou, ochycených paprikou a dalším kořešním. Recept podle Nadi Indruchové.


Ingredience:
500 gskopové kýty (netto)
300 gcibule
400 mlsuchého červeného vína
1 hrstcherry rajčátek
4 lžícesádla
2 lžičkytřtinového cukru
1 lžičkasladké mlété papriky
5 kskuliček nového koření
4 ksstroužky česneku
3 kskuličky jalovce
2 ksfeferonky nebo chilli papričky
2 ksčervené papriky nebo kápie
2 ksvětší brambory
2 ksmrkve
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:
  1. Do kastrolu dáme rozpálit sádlo, přidáme ka kostky pokrájenou cibuli a osmahneme ji dotmava
  2. Kuchyňsky upravené maso (zbavené vrchního tuku a šlach) pokrájíme na kostky a přidáme k osmahnuté cibuli, restujeme cca 15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, promícháme, aby se všechno maso obalilo paprikou a podlejeme polovinou vína, to necháme odpařit
  3. Přidáme zbytek vína a opět necháme odpařit a maso vydusit na tuk
  4. Přidáme najemno pokrájené chilli papričky, na větší kostky pokrájenou kapii a na kolečka pokrájenou mrkev, jalovčinky a nové koření, přihodíme celá rajčátka, přidáme cukr, promícháme a zalejeme vodou nebo vývarem do 3/4 výšky masa, pod pokličkou na mírném plameni vaříme doměkka cca 4 hodiny, podle potřeby během dušení doléváme vývar či vodu
  5. Nakonec přidáme na větší kostky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí, dle chuti dosolíme.
Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy