REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopový guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kostek skopového masa podušených na cibulce spolu se zeleninou, ochycených paprikou a dalším kořešním. Recept podle Nadi Indruchové.


Ingredience:
500 gskopové kýty (netto)
300 gcibule
400 mlsuchého červeného vína
1 hrstcherry rajčátek
4 lžícesádla
2 lžičkytřtinového cukru
1 lžičkasladké mlété papriky
5 kskuliček nového koření
4 ksstroužky česneku
3 kskuličky jalovce
2 ksfeferonky nebo chilli papričky
2 ksčervené papriky nebo kápie
2 ksvětší brambory
2 ksmrkve
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:
  1. Do kastrolu dáme rozpálit sádlo, přidáme ka kostky pokrájenou cibuli a osmahneme ji dotmava
  2. Kuchyňsky upravené maso (zbavené vrchního tuku a šlach) pokrájíme na kostky a přidáme k osmahnuté cibuli, restujeme cca 15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, promícháme, aby se všechno maso obalilo paprikou a podlejeme polovinou vína, to necháme odpařit
  3. Přidáme zbytek vína a opět necháme odpařit a maso vydusit na tuk
  4. Přidáme najemno pokrájené chilli papričky, na větší kostky pokrájenou kapii a na kolečka pokrájenou mrkev, jalovčinky a nové koření, přihodíme celá rajčátka, přidáme cukr, promícháme a zalejeme vodou nebo vývarem do 3/4 výšky masa, pod pokličkou na mírném plameni vaříme doměkka cca 4 hodiny, podle potřeby během dušení doléváme vývar či vodu
  5. Nakonec přidáme na větší kostky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí, dle chuti dosolíme.
Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy