REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové jazyky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Slovenska na vařené skopové jazyky servírované podlité omáčkou zahuštěnou jíškou.


Ingredience:
600 gskopových jazyků
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
80 gsádla nebo másla
1 ksstředně velké cibule
3 kskostky cukru
100 mlbílého vína
1 lžícehladké mouky
citrónová šťáva
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné, omyté jazyky dáme vařit s očištěnou kořenovou zeleninou do osolené vody, vaříme doměkka
2. Ze sádle nebo másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem z jazyků, přidáme cukr, citrónovou šťávu a asi 20 minut, na mírném ohni, povaříme
3. V této fázi do omáčky přilijeme víno a podle chuti osladíme
4. Vařené jazyky oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme na vyhřáté talíře a přelijme omáčkou.

Doporučení:

Takto připravené skopové jazyky podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy