Zavinutý plátek skopové plece plněný vejcem a salámem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | skopové plece bez kostí |
100 g | salámu |
30 g | másla |
1 lžíce | oleje |
1 ks | vejce uvařeného natvrdo |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Skopovou plec rozřízneme na plát, naklepeme, naplníme směsí nadrobno nakrájeného salámu a vejce, nasekané petrželky, pepře a solí
2. Stočíme v ruládu a ovážeme bílou nití
3. Potom ruládu osolíme, vložíme na rozehřáté máslo a olej, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka
4. Při pečení maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou a výpekem.
– Příloha: Vařené brambory a dušená zelenina (např. špenát).