REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopová kýta na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopová kýta prošpikovaná anglickou slaninou, zprudka opečená na másle, poté podlitá vývarem a pečená v troubě doměkka s kuličkami jalovce, nového koření a celého pepře, poté měkká skopová kýta vyjmutá ze šťávy, šťáva přecezená a dochucená červeným vínem, citrónovou šťávou a solí, nakonec kýta nakrájená na porce a podávána přelitá dochucenou šťávou.


Ingredience:
800 gskopové kýty bez kosti
100 ganglické slaniny
100 gmásla
2 kscibule
200 mlčerveného vína
6 kuličeknového koření
6 kuličekcelého pepře
6 kuličekjalovce
citrónová šťáva
vývar z kostí
sůl

Postup:

1. Skopovou kýtu si odblaníme, zbavíme tuku, prošpikujeme klínky anglické slaniny a osolíme
2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemno
3. V pekáčku si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli, pak vložíme skopovou kýtu a orestujeme jí ze všech stran, poté kýtu podlijeme vývarem
4. Do pekáčku k masu přidáme kuličky nového koření, celého pepře a jalovce, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme, dokud nebude skopová kýta měkká, během pečení maso podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou
5. Pečenou měkkou kýtu vyjmeme ze šťávy, šťávu přecedíme do kastrůlku, přilijeme červené víno, ochutíme několika kapkami citrónové šťávy, solí a prohřejeme
6. Nakonec maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme prohřátou šťávou a podáváme například s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy