REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skleničky s višněmi, griotkou a mascarpone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohárky s krémem z mascarpone a kysané smetany, a v griotce naloženými kompotovanými višněmi. Zdobené mandlovou nebo karamelovou sušenkou.


Ingredience:
Na 4 porce:
300 gkysané smetany
250 gmascarpone
8 lžickompotovaných višní
4 lžícegriotky
mandlové nebo karamelové sušenky na ozdobu
moučkový cukr podle chuti

Postup:

1. Višně necháme odkapat a v malé misce smícháme s griotkou
2. Macerujeme alespoň 3 hodiny
3. Mascarpone smícháme s kysanou smetanou, osladíme podle chuti a vychladíme
4. Na dno sklenky vložíme asi čtyři lžíce připravené smetaové směsi
5. Povrch poklademe macerovanými višněmi
6. Vrchní část ozdobíme smetanovou směsí a nahoru nasypeme rozdrobené mandlové sušenky
7. Vychladíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy