REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Siven na hřibech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryby v celku (siveni, pstruzi, candáti) naplněné osminkami citrónu a snítky petrželky, pečené na cibuli, přelité vínem a pokladené podušenými houbami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gsivenů nebo pstruhů či candátů (4 ks v celku)
200 ghřibů
80 goleje
60 gmásla
100 mlbílého vína
2 kscibule
čerstvá petrželka
citrón
kmín
sůl

Postup:

1. Do břišní dutiny každého z očištěných, osolených sivenů vložíme osminku citrónu bez jader a snítku petrželky
2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme siveny a zvolna pečeme v troubě, ke konci pečení ryby přelijeme vínem
3. Přidáme hřiby podušené na polovině másla ochucené solí a kmínem
4. Siveny zvolna dopečeme, šťávu zjemníme zbylým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy