Marinované kousky kuřecího masa obalené v těstíčku, usmažené dozlatova, servírované obalené teplou medovou omáčkou.
Ingredience:
2 ks | kuřecích prsou |
2 ks | jarní cibulky |
2 lžíce | sezamových semínek |
olej na smažení | |
Na marinádu: | |
1 lžička | kuřecího bujonu |
1/2 lžičky | sezamového oleje |
1/4 lžičky | cukru |
1/4 lžičky | soli |
1 lžíce | sherry |
mletý bílý pepř | |
Na těstíčko: | |
65 g | hladké mouky |
3 lžíce | kukuřičného škrobu |
1 lžíce | sklunečnicového oleje |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
3 lžíce | medu |
2 lžíce | cukru krupice |
2 lžíce | kečupu |
1 lžíce | bílého vinného octa |
sůl |
Postup:
1. V míse smícháme sezamový olej, kuřecí bujon, sůl, cukr, sherry a mletý bílý pepř, přidáme kuřecí prsa bez kůže nakrájená na kostičky, promícháme a dáme na 30 minut do ledničky
2. V jiné míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, kukuřičný škrob, našlehané vejce, olej, sůl a přidáme asi 125 ml vody, abychom získali těsto o něco hustší, než je na palačinky
3. Potom každý kousek masa namočíme do těstíčka, dobře obalíme a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova, pak necháme okapat na papírovém ubrousku
4. Do pánve wok dáme med, krupicový cukr, kečup, vinný ocet a sůl, přivedeme k varu, necháme probublávat do zhoustnutí a pak sundáme z tepla
5. Do omáčky vložíme kousky masa, opatrně promícháme, pak přidáme sezamová semínka i jarní cibulky nakrájené na šikmé plátky.