REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sezamové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kousky kuřecího masa obalené v těstíčku, usmažené dozlatova, servírované obalené teplou medovou omáčkou.


Ingredience:
2 kskuřecích prsou
2 ksjarní cibulky
2 lžícesezamových semínek
olej na smažení
Na marinádu:
1 lžičkakuřecího bujonu
1/2 lžičkysezamového oleje
1/4 lžičkycukru
1/4 lžičkysoli
1 lžícesherry
mletý bílý pepř
Na těstíčko:
65 ghladké mouky
3 lžícekukuřičného škrobu
1 lžícesklunečnicového oleje
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
voda
sůl
Na omáčku:
3 lžícemedu
2 lžícecukru krupice
2 lžícekečupu
1 lžícebílého vinného octa
sůl

Postup:

1. V míse smícháme sezamový olej, kuřecí bujon, sůl, cukr, sherry a mletý bílý pepř, přidáme kuřecí prsa bez kůže nakrájená na kostičky, promícháme a dáme na 30 minut do ledničky
2. V jiné míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, kukuřičný škrob, našlehané vejce, olej, sůl a přidáme asi 125 ml vody, abychom získali těsto o něco hustší, než je na palačinky
3. Potom každý kousek masa namočíme do těstíčka, dobře obalíme a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova, pak necháme okapat na papírovém ubrousku
4. Do pánve wok dáme med, krupicový cukr, kečup, vinný ocet a sůl, přivedeme k varu, necháme probublávat do zhoustnutí a pak sundáme z tepla
5. Do omáčky vložíme kousky masa, opatrně promícháme, pak přidáme sezamová semínka i jarní cibulky nakrájené na šikmé plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy