REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sendvič po portugalsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky veky potřené máslem, sardinkovou pomazánkou a pokladené plátky rajčat, v alobalu na grilu grilované.


Ingredience:
8 ksmenších krajíčků veky
4 ksrajčat
1 lžícemásla
sůl
Na pomazánku:
1/2 lžičkycitronové šťávy
3 lžíceneslazeného kondenzovaného mléka
1 kskrabičky olejovek
1 ksjablka
1 kscibule
špetka pepře
špetka bazalky

Postup:

1. Všechny krajíčky veky namažeme po jedné straně máslem
2. Sardinky necháme odkapat a nakrájíme je na malé kousky. oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, oloupané očištěné jablko nastrouháme na hrubo, omytá osušená rajčata nakrájíme na silnější plátky
3. Potom kousky olejovek, strouhané jablko, nakrájenou cibuli a kondenzované mléko utřeme společně s pepřem, citronovou šťávou a bazalkou na sardinkovou pomazánku
4. Připravenou pomazánku rozdělíme na 4 plátky veky, poklademe plátky rajčat, vše osolíme, přiklopíme po jednom zbylém plátku veky a 4 takto vzniklé chlebíčky zabalíme každý zvlášť do kousku alobalu a grilujeme na dřevěném uhlí z každé strany 5 minut, poté vyjmeme chlebíčky z alobalu a grilujeme ještě z každé strany 1 minutu.

Doporučení:

Podáváme s okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy