Jedna z variant slavného německého národního pokrmu – Eintopfu.
Ingredience:
1 kg | brambor |
800 g | mrkve |
700 g | libového vepřového |
2 lžíce | nasekaná petrželky |
2 lžíce | soli |
1/2 lžičky | mletého pepře |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | hřebíčky |
1 ks | cibule |
voda |
Postup:
1. Maso opláchneme, dáme do hrnce s vodou a uvedeme k varu, cibuli oloupeme a napícháme hřebíčky a spolu s bobkovým listem, solí a pepřem vložíme do hrnce s masem
2. Vaříme cca 1 hodinu pod pokličkou
3. Mrkev a brambory oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka asi 2 cm široké a brambory na kostičky taky 2 cm a přidáme k masu, které jsme již hodinu povařily a společně vaříme dalších 15 minut
4. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na kostky a dáme zpět do hrnce
5. Eintopf ještě dochutíme solí a pepřem dle chuti, jednotlivé porce podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Více informací o tomto pokrmu se dozvíte v článku Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce.
Poznámka:Recept nám poslal Ivo Marounek. Zdroj: Polévky a eintopfy – Cornelia Adamová, Elke Alsenová, Marey Kurzová, Hannelore Mählová-Strengeová, Annedore Meinekeová, Brigitta Stuberová a Annette Wolterová-Fortuna print 2004