REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selský chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený domácí chléb z mouky, osmažené cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 ghladké pšeničné mouky
200 gžitné chlebové mouky
50 goleje
20 gdroždí
1 ksstřední cibule
1 lžičkasoli
vlažná voda
špetka cukru
kmín

Postup:

1. V misce smícháme 1 lžíci prosáté hladké mouky, cukr, rozdrobené droždí, zalijeme asi 100 ml vody, vše dobře rozmícháme a necháme kynout
2. Oloupanou cibuli na jemno nakrájíme, osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova, přelijeme přes síto a necháme okapat
3. V míse smícháme prosátou hladkou i žitnou mouku a sůl, přidáme cibuli, kmín, kvásek a uhněteme tuhé těsto, které překryjeme vlhkou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě
4. Potom z těsta vyválíme šišku, kterou několikrát šikmo nařízneme, necháme znovu asi 15 minut kynout, vložíme do vyhřáté trouby na 165 °C a pečeme asi 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy