REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské bramborové šišky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené, okapané bramborové šišky servírované spolu s podušeným, sladkokyselým zelím nastaveným opečenými kolečky klobásy. Pokrm servírovaný ozdobený osmaženou cibulkou.


Ingredience:
500 gvařených brambor
500 gkysaného zelí
250 gostravské klobásy
100 ghrubé mouky
50 gkrupice
2 kscibule
1 ksvejce
sádlo
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:
  1. Den předem uvařené brambory nastrouháme, na válu je zasypeme moukou, krupicí, osolíme, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vejce, vypracujeme bramborové těsto, které musí být pevné
  2. Z bramborového těsta vyválíme dlouhé válečky, ze kterých potom krájíme šišky
  3. Šišky vaříme v mírně osolené 4-5 minut, scedíme, necháme okapat
  4. Na sádle podusíme zelí, které mírně přisladíme, opepříme
  5. Na sádle opečeme kolečka klobásy, které promícháme s podušeným zelím
  6. Šišky rozložíme na talíře, promícháme se zelím a klobásou, posypeme osmaženou cibulkou a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy