REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská hovězí pečeně na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku v bylinkách marinovaný kus slaninou prošpikovaného hovězího zadního (ořech, šál, špička), zprudka druhý den opečený, pak podušený na cibulce podlitý pivem.


Ingredience:
700 gzadního hovězího masa (ořech, šál, špička)
90 gprorostlé slaniny
40 gmásla
2 ksvětší cibule
2 dclsvětlého piva
4 lžícenastrouhaného trvdšího chleba
bylinky (rozmarýn, bazalka, tymián)
mletý černý pepř
bobkový list
sůl

Postup:

1. Odblaněné opláchnuté a důkladně utěrkou usušené maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, posypeme mletým pepřem, rozemnutou bazalkou, utlučeným rozmarýnem, špetkou tymiánu, přidáme bobkový list a necháme přes noc v chladu marinovat
2. Druhý den oloupanou a kostičky nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na másle, vložíme maso, které ze všech stran opečeme, podlijeme trochou piva, přikryjeme a dusíme v troubě vyhřáté na 200 °C, během dušení maso podléváme pivem
3. Téměř měkké maso dolijeme zbytkem piva, výpek zahustíme chlebem a šťávu dobře provaříme
4. Hotové maso nakrájíme na porce, šťávu ještě propasírujeme a podáváme nejlépe s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy