REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sele pečené po baskicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé selátko plněné masovou nádivkou, ochucenou kořením, brandy a vínem.


Ingredience:
1 ksočistěného selete o váze asi 3 kg
4 ksvajec vařených natvrdo
1 ksmalého červeného jablka
hrubá sůl
řeřicha na ozdobení
olej
alobal
Nádivka:
200 gvepřového masa
200 gstrouhanky
2 kscibule
2 ksvajec
4 lžícemléka
malá sklenka bílého vína
malá sklenka brendy
játra ze selete
rozmarýn
petrželka
tymián
sůl

Postup:

1. Nádivku připravíme z vepřového maso, jater a cibule, vše umeleme
2. Mleté maso pak promícháme s nasekanou petrželkou, mlékem, vínem a brandy
3. Dochutíme kořením a mírně osolíme
4. Očištěné sele osolíme uvnitř, naplníme, povrch nádivky poklademe kolečky vajec a sele sešijeme nití
5. Potom maso osolíme na povrchu, potřeme olejem a volně zabalíme do alobalu
6. Pečeme pod grilem nebo v mírně vyhřáté troubě
7. Po dvou hodinách pečení alobal sejmeme a sele dopečeme doměkka v hodně vyhřáté troubě, aby zčervenalo a kůrčička byla chřupavá
8. Při pečení sele občas potřeme olejem
9. Měkké sele přendáme na dlouhou mísu, do tlamičky mu hned vložíme jablko potřené olejem a obložíme řeřichou.

Doporučení:

– Příloha: Pečené brambory ve slupce s grilovanými červenými a zelenými paprikami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy