Na tento recept můžeme využít zbytek sekané, která nám zůstala z minulého dne, nebo použít i nově upečenou sekanou, nejhůře tu kupovanou. :)
Ingredience:
1 šiška | nejlépe domácí sekané |
olej na smažení | |
Na bramborákové těsto: | |
500 g | brambor |
100 g | hladké mouky nebo dle potřeby |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Omyté, oloupané brambory nastrouháme na hrubo, k bramborám pak přidáme mouku, vejce, utřený česnek, vše solíme a okořeníme pepřem a majoránkou, promícháme
- Sekanou nakrájíme na plátky silné kolem jednoho centimetru
- Na pánev z dobře rozpáleným olejem dáme část bramborákového těsta, to rozprostřeme, na těsto položíme plátek nebo také dva plátky sekané, záleží, jak velká je šiška, sekanou překryjeme další vrstvou bramborákového těsta, opatrně obrátíme a bramborák usmažíme i z druhé strany
- Hotové bramboráky necháme na papírových ubrouscích okapat od oleje.
Podáváme jen tak, nejlépe s nějakým zeleninovým salátem.