A zase guláš, tentokrát připravený z vepřového bůčku, kysaného zelí a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | vepřového bůčku |
400 g | kysaného zelí |
2 ks | cibule |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 dl | smetany |
3 lžíce | sádla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sladké mleté papriky |
horká voda na podlití |
Postup:
1. Na části sádla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájený vepřový bůček, osolíme ho okmínujeme a necháme osmahnout
2. Přidáme mletou červenou papriku a zamícháme, podlijeme trochou horké vody a dusíme
3. K poloměkkému masu přidáme pokrájené kysané zelí (bez nálevu) a jíšku připravenou ze zbytku sádla a mouky
4. Nakonec guláš dochutíme se solí utřeným česnekem a zjemníme smetanou.
Servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Poznámka:Příprava jíšky viz: Jíška.