REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínský guláš z vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A zase guláš, tentokrát připravený z vepřového bůčku, kysaného zelí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gvepřového bůčku
400 gkysaného zelí
2 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
1 dlsmetany
3 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
horká voda na podlití

Postup:

1. Na části sádla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájený vepřový bůček, osolíme ho okmínujeme a necháme osmahnout
2. Přidáme mletou červenou papriku a zamícháme, podlijeme trochou horké vody a dusíme
3. K poloměkkému masu přidáme pokrájené kysané zelí (bez nálevu) a jíšku připravenou ze zbytku sádla a mouky
4. Nakonec guláš dochutíme se solí utřeným česnekem a zjemníme smetanou.

Doporučení:

Servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy