REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínský guláš IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta oblíbeného maďarského guláše připraveného z kostek vepřového plecka, kysaného zelí, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
500 gkysaného zelí
250 gzakysané smetany
2 kscibule
hladká mouka
sladká paprika
máslo
sádlo
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na rozpuštěném sádle, přidáme červenou papriku a za stálého míchání necháme rozpustit, vložíme kostky masa, osolíme a opečeme ze všech stran a chvíli dusíme, až si pustí šťávu
3. Zalijeme teplou vodou, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme doměkka 4. K téměř měkkému masu přidáme nakrájené kysané zelí a dusíme dalších 20 minut 5. Zahustíme jíškou z mouky a másla a necháme krátce povařit, úplně nakonec přidáme kysanou smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu (studená z lednice by se mohla srazit)
6. Guláš promícháme a na mírném ohni prohřejeme 1-2 minuty.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy