REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sedmihradský tokáň

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky zadního hovězího a vepřového ramínka orestované na oleji s cibulkou, podlité vínem a dodušené doměkka.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
250 gzadního hovězího masa
250 gvepřového ramínka bez kostí
20 gsádla
2 dlsmetany
1 dlbílého vína
1 kscibule
mletá sladká paprika
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na rozehřáté sádlo dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé hranolky pokrájené maso, posypeme mletou paprikou, osolíme a orestujeme do vysmahnutí šťávy
2. Potom maso podlijeme vínem a trochou vody, dodusíme
3. Asi za půl hodiny přidáme vepřové maso nakrájené na hranolky a vše dusíme za občasného podlévání vodou (podle potřeby) doměkka
4. Měkké maso podlijeme smetanou a necháme přejít varem.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory nebo rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy