REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sedmihradské vrstvené zelí s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi chutný a vydatný pokrm maďarské kuchyně, který se připravuje z několika vrstev ingrediencí, hlavní je pak kyselé zelí a mleté maso.


Ingredience:
700 gkysaného zelí
300 gmletého masa
200 guvařené rýže
200 gklobásy
100 gslaniny
3 ksvejce
1/4 lzakysaná smetany
1 dlbílého vína
červená sladká paprika
sádlo
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem, vyložíme třetinou zelí, posypeme lehce cukrem, na zelí dáme nakrájená vejce na kolečka, na vejce dáme vrstvu rýže a na rýži kolečka klobásy, na vrch další díl zelí, vše zalijeme polovinou smetany, kterou jsme rozmíchali s bílým vínem
2. Na lžíci sádla v pánvi osmahneme mleté maso, ochutíme sladkou paprikou, pepřem, solí, směs mletého masa rozložíme na zelí
3. Na vrch dáme zbytek zelí a zalijeme zbytkem kysané smetany 4. Mísu s vrstveným zelím přiklopíme a dáme dobře propéci do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme asi 1 hodinu
5. Upečené zelí rozdělíme na talíře, můžeme jíst samotné nebo jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy