REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sedmihradské vrstvené zelí s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi chutný a vydatný pokrm maďarské kuchyně, který se připravuje z několika vrstev ingrediencí, hlavní je pak kyselé zelí a mleté maso.


Ingredience:
700 gkysaného zelí
300 gmletého masa
200 guvařené rýže
200 gklobásy
100 gslaniny
3 ksvejce
1/4 lzakysaná smetany
1 dlbílého vína
červená sladká paprika
sádlo
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem, vyložíme třetinou zelí, posypeme lehce cukrem, na zelí dáme nakrájená vejce na kolečka, na vejce dáme vrstvu rýže a na rýži kolečka klobásy, na vrch další díl zelí, vše zalijeme polovinou smetany, kterou jsme rozmíchali s bílým vínem
2. Na lžíci sádla v pánvi osmahneme mleté maso, ochutíme sladkou paprikou, pepřem, solí, směs mletého masa rozložíme na zelí
3. Na vrch dáme zbytek zelí a zalijeme zbytkem kysané smetany 4. Mísu s vrstveným zelím přiklopíme a dáme dobře propéci do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme asi 1 hodinu
5. Upečené zelí rozdělíme na talíře, můžeme jíst samotné nebo jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy