Proužky cukety podušené na orestované cibulce, přelité šampaňským.
Ingredience:
2 ks | větší cukety |
5 ks | šalotek |
1 vrchovatá lžíce | ořechového másla |
2 dcl | šampaňského nebo jiného sektu |
cukr dle chuti | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané cukety rozkrájíme podélně na tenké plátky a následně na nudle (můžeme použít i škrabku na brambory)
2. Oloupanou šalotku pokrájíme na jemno, zprudka ji orestujeme na másle, jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhané cukety, pokrm osolíme, okořeníme pepřem a dusíme doměkka
3. Ke konci cuketové zelí přelijeme sektem, promícháme, necháme vypařit alkohol
4. Hotové zelí ještě dochutíme cukrem, případně solí a můžeme podávat.