REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šampaňské zelí z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky cukety podušené na orestované cibulce, přelité šampaňským.


Ingredience:
2 ksvětší cukety
5 ksšalotek
1 vrchovatá lžíceořechového másla
2 dclšampaňského nebo jiného sektu
cukr dle chuti
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané cukety rozkrájíme podélně na tenké plátky a následně na nudle (můžeme použít i škrabku na brambory)
2. Oloupanou šalotku pokrájíme na jemno, zprudka ji orestujeme na másle, jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhané cukety, pokrm osolíme, okořeníme pepřem a dusíme doměkka
3. Ke konci cuketové zelí přelijeme sektem, promícháme, necháme vypařit alkohol
4. Hotové zelí ještě dochutíme cukrem, případně solí a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy