REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze syrové červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravý přílohový salát z tenkých marinovaných plátků syrové červené řepy, servírovaný ozdobený kopečkem zakysané smetany, posypaný slunečnicovými semínky.


Ingredience:
2 ksstředně velké červené řepy
2 lžíceolivového oleje
2 lžícetekutého medu
šťáva z poloviny citronu
pepř
sůl
kysaná smetana a slunečnicová semínka k podávání

Postup:

1. Řepu oloupeme a syrovou nakrájíme na co nejtenčí plátky
2. Olej, med a citronovou šťávu prošleháme, dochutíme solí a pepřem a přidáme k řepě
3. Promícháme a necháme 2 hodiny uležet
4. Těsně před podáním v miskách dozdobíme kopečkem zakysané smetany a slunečnicovými semínky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy