Zdravý přílohový salát z tenkých marinovaných plátků syrové červené řepy, servírovaný ozdobený kopečkem zakysané smetany, posypaný slunečnicovými semínky.
Ingredience:
2 ks | středně velké červené řepy |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | tekutého medu |
šťáva z poloviny citronu | |
pepř | |
sůl | |
kysaná smetana a slunečnicová semínka k podávání |
Postup:
1. Řepu oloupeme a syrovou nakrájíme na co nejtenčí plátky
2. Olej, med a citronovou šťávu prošleháme, dochutíme solí a pepřem a přidáme k řepě
3. Promícháme a necháme 2 hodiny uležet
4. Těsně před podáním v miskách dozdobíme kopečkem zakysané smetany a slunečnicovými semínky.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová