Jarní salát z krátce povařených smržů s jarní cibulkou, koktejlovými rajčaty, sýrem a rýžovými těstovinami.
Ingredience:
200 g | menších smržů |
300 g | rýžových těstovin |
150 g | cherry rajčat |
50 g | eidamu |
citronová šťáva | |
jarní cibulka | |
olivový olej | |
pažitka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Smrže očistíme, rozpůlíme na polovinu a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě
2. Scedíme a necháme okapat
3. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, sýr na kostičky, cibuli na kroužky
4. Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenými surovinami a povařenými smrži
5. Zakápneme olivovým olejem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a podáváme.
Text foto D. Marounek.