REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze sírovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný svačinový salát ze sírovce žlutooranžového, brambor, anglické slaniny, kozích rohů …


Ingredience:
300 gsírovce žlotooranžového
300 gvařených brambor
200 ganglické slaniny
8 kskozích rohů
jarní cibulka
koření Podravka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Mladé měkké plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě ochucené lžící Podravky doměkka
2. Povařené kostky sírovce scedíme, necháme vychladnout
3. Vařené brambory nakrájíme na kostičky, smícháme se sírovcem, přidáme nakrájené kozí rohy a nakrájenou jarní cibulku i s natí
4. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na sucho na pánvi
5. Opečenou slaninu přidáme do salátu, promícháme, dochutíme pepřem a solí, necháme vychladit.

Doporučení:

Podáváme samotné nebo s pečivem. Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy