Chutný svačinový salát ze sírovce žlutooranžového, brambor, anglické slaniny, kozích rohů …
Ingredience:
300 g | sírovce žlotooranžového |
300 g | vařených brambor |
200 g | anglické slaniny |
8 ks | kozích rohů |
jarní cibulka | |
koření Podravka | |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Mladé měkké plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě ochucené lžící Podravky doměkka
2. Povařené kostky sírovce scedíme, necháme vychladnout
3. Vařené brambory nakrájíme na kostičky, smícháme se sírovcem, přidáme nakrájené kozí rohy a nakrájenou jarní cibulku i s natí
4. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na sucho na pánvi
5. Opečenou slaninu přidáme do salátu, promícháme, dochutíme pepřem a solí, necháme vychladit.
Podáváme samotné nebo s pečivem. Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.
Poznámka:Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek