REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z tuňáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z opečených kousků tuňáka, listového salátu, červené cibule, karotky a plátků citronu, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou, posypaný krutony z bagety, zdobený nasekaným koprem.


Ingredience:
400 gsyrového tuňáka
1 lžičkakoření na ryby
2 kskarotky
1 kshlávkového salátu
1 ksčervené cibule
1 kscitronu
1 ksbagetky
olivový olej
sůl
Na zálivku:
1 lžíceolivového oleje
100 mlvody
nasekaná pažitka
šťáva z 1 citronu
sůl
Na ozdobení:
čerstvý kopr

Postup:

1. Očištěné maso z tuňáka osolíme, po obou stranách lehce posypeme kořením na ryby a necháme 15 minut v chladu odležet, pak maso opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 5 minut, necháme vychladnout, poté maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky
2. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme je a natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné karotky nakrájíme podélně na dlouhé tenké plátky a dobře omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrájíme na poloviny
3. Potom veškerou připravenou zeleninu i rybu zlehka promícháme, přelijeme zálivkou připravenou smícháním vody, olivového oleje, citronové šťávy, soli a na jemno nasekanou pažitkou a necháme vychladit
4. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu
5. Vychlazený salát posypeme krutony z bagety a dozdobíme nasekaným koprem.

Doporučení:

Existuje nepřeberné množství obměn tohoto receptu, záleží na tom, co máte rádi a také na vašem stavu lednice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu, o kterých jste nevěděli

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.

číst dále ...

Blíží se druhý Mezinárodní den povědomí o plýtvání jídlem, připomene ho i papež

Na středu 29. září připadá druhý Mezinárodní den povědomí o plýtvání jídlem. Poprvé ho vyhlásila OSN na rok 2020, chce tak upozornit především na environmentální dopady plýtvání jídlem. Letos se do oslav zapojí papež František nebo světoznámý šéfkuchař Massimo Bottura. V Česku téma plýtvání jídlem rozvíjí iniciativa Zachraň jídlo, která se aktuálně snaží zjednodušit darování hotových jídel charitám. Z každé velké závodní jídelny by se tak denně mohlo zachránit až 25 kg obědů, které se teď vyhazují.

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

29. září je Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert letos už daroval 2 200 000 porcí potřebným

Problematika plýtvání potravin patří mezi celosvětová témata. Její důležitost akcentuje i Valné shromáždění OSN, které v roce 2019 stanovilo 29. září Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert snižuje potravinové přebytky dlouhodobě a letos už potřebným daroval 2 200 000 porcí jídla. V souladu se závazkem učiněným veřejně na začátku tohoto roku daruje letos potravinovým bankám nejméně 3,2 miliony porcí jídla, což je zdvojnásobení loňského daru. S rozvozem pomůže 7 nových dodávek, které daruje potravinové bance ke třem již darovaným autům.

číst dále ...

Výtečná příloha s ještě širším využitím. Dopřejte si zelí, jak ho neznáte!

Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem, pečená kachna nebo oblíbená zelňačka, je doslova vitamínovou bombou. A proto by ve vašich podzimních receptech rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte jeho přednosti v neotřelých receptech. Doporučujeme například zeleninové závitky se zelím, v kombinaci s pečeným kuřetem nebo si můžete připravit výtečnou polévku z červeného zelí. Uvidíte, že si určitě pochutnáte!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy