Recept na zeleninový salát servírovaný spolu s kousky tuňáka ve vlastní šťávě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 plechovky | tuňáka Rio Mare Kousky ve vlastní šťávě |
1 hlíza | fenyklu |
100 g | polníčku |
3 lžíce | extra panenského olivového oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
2 ks | mrkve |
1 ks | avokáda |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z oškrábané mrkve nakrájíme na jemno kolečka
2. Odkrojíme horní i spodní část hlízy fenyklu, poté pomocí ostrého nože nakrájíme fenykl na tenké plátky
3. Připravenou zeleninu vložíme do mísy a ochutíme ji olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem
4. K ochucené zelenině nakonec přidáme tuňáka Rio Mare a polníček, servírujeme jen tak, nebo třeba s opečenou bagetkou či toustovým chlebem.
Článek k receptu najdete zde: Novinka na trhu – Dejte si do salátu tuňáka Rio Mare po kouskách.