Chutný, přitom jednoduchý obědový salát z kousků konzervovaného tuňáka, mladé cukety a dalších surovin. Je skvělý nejen na oběd, ale také jako svačinka či lehká večeře do letních veder.
Ingredience:
120 g | konzerva tuňáka v oleji |
1 ks (cca 200 g) | menší cuketa |
1 ks | červená paprika |
1 ks | červená cibule |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Cuketu nakrájíme na 3 mm kolečka, osolíme a necháme 30 minut pustit vodu.
- Vodu slijeme, kolečka cukety promícháme s kousky tuňáka, proužky papriky a cibule.
- Přilijeme část oleje z konzervy, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a necháme vychladit.
- Podáváme jako lehký oběd či večeři, případně na svačinu a to spolu s pečivem, například opečeným toastovým chlebem.
Text i foto: D. Marounek