REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z těstovin a plodů moře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených těstovin, z rajčátek, salátové okurky, mořských plodů, dochucený sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gtěstovin (vřeten, mušliček, ale i špaget)
150 gmražených mořských plodů
100 gsherry rajčátek
1 ksmenší salátové okurky
1/2 lžičkyvegety
1 lžícevinného octa nebo citrónové šťávy
špetka mletého pepře
olej
sůl

Postup:

1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody, ihnedzamícháme, aby se nám nepřichytily ke dnu a uvaříme je ne příliš doměkka (uvaříme je tak zvaně na skus – al dente)
2. Těstoviny scedíme, ihned zakapeme lžící olivového oleje a promícháme
3. Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme opláchnutá, rozkrojená rajčátka a omytou, na nudličky nastrouhanou okurku
4. Mořské plody necháme rozmrznout, propláchneme je vroucí vodou, necháme okapat a přidáme k těstovinám
5. Dochutíme vegetou, mletým pepřem, octem, olivovým olejem a vše dobře promícháme
6. Necháme odležet v chladnu.

Doporučení:

Pro jemnější chuť můžeme použít citrónovou šťávu místo octa. Po uvaření můžeme také těstoviny propláchnout studenou vodou, aby se neslepily a necháme je okapat (již nepoužijeme olej).

Poznámka:

Některé těstovinové saláty podáváme dobře vychlazené, jiné lépe chutnají při pokojové teplotě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy