REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní recept na dezertní salát plný vitamínů připravený z plátků pečené řepy, měsíčků pomeranče a dalších surovin. Recept připravila fa Fino, výrobce alobalů, pracovních rukavic a dalších pomůcek do domácnosti.


Ingredience:
4 ksmenší syrové řepy
2 kspomeranče
1 hrstlískových oříšků
1 hrstlistů baby špenátu nebo polníčku
6 lžícolivového oleje
3 lžícecitronové šťávy
2 lžícemedu
špetka mletého zázvoru
pár snítek rozmarýnu
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Řepy pořádně omyjte a připravte si na plech velký list alobalu, omyté řepy potřete olivovým olejem (dobře se vám to bude dělat v dlani, do které si trochu oleje nalijete), postavte je vedle sebe na alobal, osolte, opepřete a přidejte pár větviček rozmarýnu, alobal důkladně zabalte
  2. Řepy dejte péct do trouby rozpálené na 200 °C cca na 1 hodinu (podle velikosti)
  3. Upečené řepy nechte vychladnout a mezitím si oloupejte pomeranče a pokud vám to jde dobře, vykrájejte z nich filátka (nebudete tam tím pádem mít žádné vnitřní slupky), ale klidně je můžete jen rozebrat na dílky a dílky překrojit
  4. Řepy oloupejte a nakrájejte na kolečka
  5. Na talíř dejte nejprve kousky řepy, pak pomerančů, posypejte nahrubo posekanými lískovými oříšky a na zavěr pokapejte zálivkou smíchanou z 5 lžic oleje, citronové šťávy, soli, pepře, medu a zázvoru
  6. Ozdobte lístky špenátu či polníčku.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy