REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pečeného celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku v troubě upečený celer, nakrájený na kostičky, servírovaný zalitý cukrovo-citrónovou zálivkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gceleru
2 lžičkycukru
2 lžičkyvody
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Celer kartáčkem odrhneme, řádně opláchneme a upečeme v troubě do měkka (pečeme při teplotě kolem 180 °C asi 15-20 minut)
2. Upečený celer oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, mírně osolíme a zalijeme zálivkou
3. Salát necháme v chladnu uležet.

Příprava zálivky: Ve vodě rozpustíme cukr, přimícháme citrónovou šťávu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy