REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z pomeranče, banánů, ananasového kompotu a hroznů, zakapaný rumem.


Ingredience:
Rozpočet pro 2 osoby:
100 gananasového kompotu
50 gvinných hroznů
1 kspomeranče
1 ksbanánu
1 lžičkarumu
1 lžícevlašských ořechů
citrónová šťáva

Postup:

1. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na menší kousky
2. Banán oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Ananasový kompot slijeme a šťávu si necháme stranou
4. Hrozny opláchneme a necháme okapat
5. Vše dáme do mísy, přelijeme šťávou z ananasového kompotu, citrónovou šťávou a zakapeme rumem
6. Salát zlehka promícháme a necháme v chladnu rozležet 7. Před podáváním posypeme sekanými ořechy.

Doporučení:

Ovocné saláty chuťově kombinujeme tak,aby navinulé ovoce bylo doplněno sladkým (rybíz+jablko nebo hrušky+švestky+jablka).Vybíráme zralé a křehké ovoce.

Poznámka:

Na salát používáme velkou mísu, abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy