REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z nových brambor s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný obědový salát z nových brambor, červené cibule, sterilované cukrové kukuřice, papriky, konzervovaného tuňáka v olivovém oleji, naťové cibulky, koření a černých oliv.


Ingredience:
600 granných brambor
250 gsterilované kukuřice
200 gkonzervovaného tuňáka v olivovém oleji
4 lžícecitronové šťávy
8 ksčerných oliv
2 ksnaťové cibulky (jarní)
1 kszelné masité papriky
1 ksčervené cibule
1 ksfeferonky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, pak je oloupeme a nakrájíme na kostky, osolíme je a okořeníme pepřem, necháme vychladnout
2. K bramborám přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli, přelijeme je citrónovou šťávou
3. Do salátu dále vmícháme okapanou sterilovanou kukuřici, nasekané naťové cibulky, na proužky nakrájenou papriku a nadrobno nesekanou, jadřince zbavenou feferonku
4. Nakonec do salátu zamícháme tuňáka i s olivovým nálevem a ozdobíme na kolečka nakrájenými černými olivami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy