Chutný obědový salát z nových brambor, červené cibule, sterilované cukrové kukuřice, papriky, konzervovaného tuňáka v olivovém oleji, naťové cibulky, koření a černých oliv.
Ingredience:
600 g | ranných brambor |
250 g | sterilované kukuřice |
200 g | konzervovaného tuňáka v olivovém oleji |
4 lžíce | citronové šťávy |
8 ks | černých oliv |
2 ks | naťové cibulky (jarní) |
1 ks | zelné masité papriky |
1 ks | červené cibule |
1 ks | feferonky |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, pak je oloupeme a nakrájíme na kostky, osolíme je a okořeníme pepřem, necháme vychladnout
2. K bramborám přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli, přelijeme je citrónovou šťávou
3. Do salátu dále vmícháme okapanou sterilovanou kukuřici, nasekané naťové cibulky, na proužky nakrájenou papriku a nadrobno nesekanou, jadřince zbavenou feferonku
4. Nakonec do salátu zamícháme tuňáka i s olivovým nálevem a ozdobíme na kolečka nakrájenými černými olivami.