Kysané zelí překrájené na menší kousky s cibulí, olejem, solí a kmínem.
Ingredience:
800 g | kysaného zelí |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | oleje |
citrónová šťáva | |
drcený kmín | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Pro přípravu salátu používáme čerstvé kysané zelí, které několikrát překrojíme, aby nebylo dlouhé
2. Promícháme s drobně nakrájenou cibulí, kmínem a olejem
3. Podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou, mírně osladíme a ještě jednou promícháme
4. Necháme v chladu uležet.
– Salát můžeme ochutit křenem nebo přidat na jemno nastrouhanou mrkev.
Poznámka:– Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom dobře a snadno salát mohli promíchat.- Nejlépe se míchá dvěma lžícemi.