Zdravý, rychlý a laciný salát s vysokým obsahem vitamínu C.
Ingredience:
800 g | kysaného zelí |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | oleje nebo husího sádla |
drcený kmín | |
ocet nebo citrónová šťáva | |
bílý jogurt | |
hořčice | |
sůl |
Postup:
1. Kysané zelí překrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí, je-li třeba, přisolíme a okmínujeme
2. Pak salát přimastíme lžící oleje nebo husího sádla
3. Trochu láku přikyselíme octem nebo citrónovou šťávou, mírně přisladíme a zelí se zálivkou promícháme
4. Podle chuti doplníme hořčicí a bílým jogurtem a opět vše promícháme
5. V ledničce necháme nejméně 1 hodinu odležet.
– Do salátu můžeme přidat drobně pokrájené jablko i kyselé okurky nebo jemně nastrouhanou mrkev, popřípadě kousky uzeniny.