REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z kompotovaného ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené kompotované meruňky a jahody promíchané se spařenými rozinkami, nakrájeným banánem a hruškou, ovoce ochucené vodkou a trochou nálevu z jahodového kompotu, podávané vychlazené, ozdobené ušlehanou smetanou.


Ingredience:
250 gmeruňkového kompotu
250 gjahodové kompotu
1 ksbanánu
1 kshrušky
100 mlsmetany na šlehání
3 lžícevodky
2 lžícenasekaných jader vlašských ořechů
1 lžícerozinek
cukr

Postup:

1. Rozinky si přebereme, vložíme do cedníku, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat
2. Meruňky a jahody vyjmeme z kompotu, meruňky nakrájíme na kostičky a jahody na půlky
3. Oloupaný banán rozkrojíme podélně na půl a pak nakrájíme na plátky, oloupanou hrušku zbavenou jádřince nakrájíme na kostičky
4. Pak si do větší salátové mísy vložíme nakrájené meruňky, jahody, hrušku, banán, nasekané ořechy a spařené rozinky, zalijeme vodkou a trochou nálevu z jahodového kompotu, promícháme a necháme odležet v chladu
5. Vychlazený salát servírujeme pokladený ušlehanou smetanou se špetkou cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy