Uvařené kousky kapra smíchané se zeleninou a majonézou.
Ingredience:
500 g | kapra |
150 g | majonézy |
2 dl | vody |
1 dl | bílého vína |
5 ks | kuliček celého pepře |
5 ks | kuliček nového koření |
2 ks | bobkového listu |
3 ks | sterilované okurky |
1 ks | cibule |
2 ks | sterilované kapie |
3 lžíce | sterilovaného hrášku |
2 lžíce | citrónové šťávy |
sůl |
Postup:
1. Omyté porce kapra povaříme v osolené vodě spolu s kořením
2. Jakmile se nám voda trochu vyvaří, doplníme vodu vínem a uvaříme kapra tak, aby se nám nerozpadal
3. Okapané vychladlé maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájené na kousky, které vložíme do větší mísy
4. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a okurky, na nudličky nakrájenou kapii a okapaný sterilovaný hrášek
5. Směs zalijeme majonézou zředěnou citrónovou šťávou a vše lehce promícháme.