REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červeného zelí s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucený salát z červeného zelí, jablka, pomeranče a ananasu, servírovaný posypaný krátce opraženými ořechy.


Ingredience:
600 gčerstvého červeného zelí
100 gkompotovaného ananasu
50 gořechů
1 ksjablka
1 kspomeranče
2 lžíceoleje
mletý bílý pepř
citronová šťáva
sezamový olej
voda
sůl

Postup:

1. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, přelijeme vroucí osolenou vodou, přikryjeme a necháme 10 minut stát, pak scedíme a rukou promneme
2. Opláchnuté jablko nakrájíme na tenké plátky, které přidáme k zelí
3. Pak přidáme oloupaný pomeranč rozdělený na dílky a nad jablky vyloupaný z blan, doplníme ananasem s trochou nálevu, pepřem, olejem, promícháme a dochutíme citronovou šťávou
4. Salát necháme krátce v chladu odležet, potom pokapeme sezamovým olejem a posypeme překrájenými, krátce opraženými ořechy.

Doporučení:

Podáváme k těstovinám, různě upraveným masům, drůbeži i zvěřině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy