REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z bulguru s červeným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařené obiloviny a ochuceného červeného zelí, dochucený citrusovou šťávou.


Ingredience:
400 gčerstvého červeného zelí
200 gbulguru nebo kuskusu + voda
30 grozinek
50 mloleje
50 mlbílého vína
několik mladých cibulek i se zelenou natí
několik zrnek koriandru
několik zrnek pepře
šťáva z citronu nebo grepu
sůl

Postup:

1. Bulgur uvaříme se solí podle návodu na obalu a ihned promícháme se lžící oleje
2. Zelí očistíme, opláchneme a nastrouháme na dlouhé tenké nudličky
3. Cibulky očistíme, opláchneme, překrájíme, nať odložíme a na zbylém rozehřátém oleji je krátce opečeme i se zrnky koření
4. Pak přidáme zelí, propláchnuté rozinky, zastříkneme bílým vínem, nepatrně osolíme, krátce podusíme a šťávu vydusíme
5. Vmícháme uvařenou obilovinu, doplníme zelenými natěmi nakrájenými na kolečka, dochutíme citrusovou šťávou a necháme vychladit.

Doporučení:

Podáváme k uzeninám, vařeným i míchaným vejcím, karbanátkům nebo sekané pečeni.

Poznámka:

Bulgur je označení pro předvařenou a nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy